Kedvezményezett neve: Dentalfa Fogorvosi Szolgáltató Kft.

A Dentalfa Kft. versenyképességének növelése új technológiai innováció bevezetésével

Projekt azonosító száma: GINOP 2.1.8-17-2017-00586
Támogatási összege: 6 024 683 Ft
Támogatás mértéke: 50%
Üzembe helyezés dátuma: 2018.06.26.

A pályázat fókuszában a fogászati szakma legnagyobb újdonságának számító mikroszkópos fogászati kezelés technológiai hátterének megvalósítása áll. Ezzel a technológiával sokkal magasabb szintű ellátást tudunk pácienseinknek biztosítani, mely segítségével a korábban menthetetlennek ítélt fogak is megtarthatóak.

Munkánk során a legnagyobb segítséget a mikroszkóp a gyökérkezelés során fejti ki, ugyanis a gyökércsatornák feltárása során a legnagyobb hatékonysággal tudjuk eltávolítani az abban szaporodó baktériumokat, elkerülve ezzel az esetleges későbbi panaszokat, újra megjelenő fájdalmakat.

Akár 25-szörös nagyítása révén a sokkal nagyobb precizitással térképezhetők fel az olyan gyökércsatornák, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, esetleg szabálytalan alakúak. Fogászati mikroszkóp segítségével ezekből a csatornákból is eltávolíthatóak a baktériumok, így a fog megtartására sokkal nagyobb esélyünk van.

A korábbi kezelések során a gyökércsatornába betört műszerek is nagy eséllyel eltávolíthatóak mikroszkóp segítségével, lehetőséget adva a nem megfelelően kivitelezett korábbi beavatkozások során létrejött hibák helyrehozására.

A kezelést nagyban segíti, hogy a fogászati mikroszkóp beépített LED világítással rendelkezik, így az érintett területek kiválóan láthatóvá válnak, nem csak a fogorvos, hanem a páciens részére is, aki egy monitor segítségével nyomon követheti a teljes folyamatot. Jelen technológiai innovációnk egyedülálló régiónkban, ezáltal növelve cégünk versenyképességét.